Welkom op de Camping Mas de Rey ****

 

De camping , onder leiding van het nederlands/franse echtpaar José en Gilbert Maire/de Wilde en zoon François, biedt U 60 afgescheiden staanplaatsen (100m² tot 200m²). Bij ons vind U nog de echte kampeer sfeer op een naturlijk aangelegd schaduwrijk terrein en dus geen rijtjes stacaravans. 2 gebouwen met goed verzorgd sanitair, individuele wasruimtes met onbeperkt warm water, een cabine voor gehandicapten, een cabine voor de baby en een wasmachine/strijkruimte geven U alle comfort.

De omgeving: U bent hier in een heuvelachtige wijnstreek op de grens van Provence en Languedoc. Hier kunt U nog dwalen om de natuur te bewonderen zonder veel mensen tegen te komen en de schilderachtige dorpjes te verkennen. In Uzès is er elke zaterdag een wijdvermaarde en bijzonder gezellige markt, waar men van heinde en verre naar toe komt. Voor wijnliefhebbers is de streek een zeer veelzijdige "proeftuin".

In oostelijke richting vindt U de vele fraaie variëteiten Côte du Rhône wijn. Maar ook in de meer nabije omgeving zijn er heel interessante Caves met voortreffelijke landwijnen. De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige tochten te voet, per fiets of te paard. Onder de leuke uitstapjes valt natuurlijk allereerst een bezoek aan Uzès , het oudste hertogdom van Frankrijk. Naast de al genoemde markt, is Uzès ook een bijzondere stad door zijn middeleeuwse binnenstad en het indrukwekkende bischoppelijke paleis van weleer.

Op 10 kilometer vindt U vervolgens de rivier de Gardon met goede zwem- en kanomogelijkheden. Stapt U in de auto en rijdt U 50 km naar het noorden, dan bevindt U zich bij de imposante "Gorges" van de Ardeche. Zet U koers naar het westen dan zit U binnen 40 km in het prachtige ruige landschap van de Cevennen en trekt U naar het zuiden dan bent U binnen 25 km in de fraaie stad Nimes met zijn oude Romeinse theater en vele andere bezienswaardigheden.

Even verderop vindt U het unieke landschap van de Camargue en rijdt U nog even verder dan zit U aan de Middellandse zee met de oude kustplaatsen Les Saintes Maries de la Mer en Le Grau du Roi, maar ook met het moderne La Grande Motte en Port Camargue met hun fraaie jachthavens. In oostelijke richting vindt U de even oude als bezienswaardige steden Avignon en Orange. Onderweg is een bezoek aan de bekende romeinse Pont du Gard een belevenis. Elke weg leidt U wel naar een of ander schilderachtig dorpje waar U verrast kunt worden door ateliers van kunstenaars of ambachtslieden.

En onderweg kunt U genieten van een steeds afwisselend landschap. Op de camping zelf kunnen U en uw kinderen kiezen uit tal van speelmogelijkheden, een heerlijk zwembad met terras, een volleybalveld en badmintonplek, pingpongtafels, een jeu de boulebaan en bij de receptie kunt U terecht voor spelletjes en boeken. Kortom : Camping le Mas de Rey zal voor U het begin zijn van een veelzijdige vakantie in een veelzijdig deel van Frankrijk.